Miika Nieminen

Jeesus tuomitaan
Matt. 27:11–32

Katso


Pöytäpuheita, jakso 7
Maallikkous ja virka

Kuuntele
Lähde pulppuaa!
Joh. 7:37–39
I. Välttämätön vesi Vesi on yleinen vertauskuva Raamatussa. Hengellistä virvoitusta kuvataan arkisella asialla. Ja miksipä ei? Onhan jano on kaikkien tuntema vaiva ja veden vaikutus ihmiseen, kaikille ilmeinen asia. Jano näännyttää, vesi virkistää. Muinaisille juutalaisille vesi oli elämän ehto. Tuhansien järvien maan asukkaat eivät tule ajatelleeksi, kuinka muinaiset paimentolaiset huolehtivat veden saantinsa aina etukäteen. Heidän mukanaan kulkivat vesileilit, ja heidän reittinsä oli tarkoin suunniteltu lähteeltä lähteelle. Muutoin erämaasta olisi tullut hautausmaa.

LuePäivän sana 19.5.2020
Luuk. 11:9
Tämän päivän sana on lyhentäen lainattu Lähetyshiippakunnan julkaisemasta hartauskirjasta Seuraa minua. Kirkkovuosi Jeesuksen kanssa (Tiistai / 5. sunn. pääsiäisestä). Rukous on hieman lyhentäen lainattu kirjasta Martti Luther. Rukouksia. Kirjapaja 1983.

Lue


Päivän sana 18.5.2020
Jes. 30:19
Päivän sana on lyhentäen lainattu Martti Lutherin hartauspuheiden kokoelmasta Sana ja armo. Kirjayhtymä 1960. Rukous on tuttuun tapaan lyhentäen lainattu Bo Giertzin hartauskirjasta Minä olen teidän kanssanne. Arkki 2006.

Lue


Meidän rukous
Matt. 6:5–11
I. Herra opeta meitä rukoilemaan! Mikä on Raamatun maailmanlaajuisesti tunnetuin kohta?

Lue