Päivän sana 15.5.2020

1. Tess. 6:6

Tämän päivän sana on lyhentäen lainattu Martti Simojoen hartauskirjasta Päivän sana. Kirjapaja 1980. Rukous on muokaten lainattu Luterilaisista virsistä, kiitosrukous pyhästä kasteesta.

Raamatunkohta

“Olkaa aina iloiset." (1. Tess. 6:6)

Sananselitys

Kristillistä iloa on vain sen ihmisen elämässä, joka pitää Jeesuksen käskyt. Eläessämme ihmisten mielipiteitten mukaan, noudattaessamme ihmisten ajatustapaa, tehdessämme niin kuin muutkin tekevät, ratkaistessamme asioita kysymättä, mitä Raamattu sanoo, emme voi päästä oikeaan iloon. Ilomme on keinotekoista ja pinnallista, helposti häiriintyvää ja vaihtelevaa, ellemme kaikessa aseta ensimmäiselle sijalle Jumalan tahtoa.

Jumalan tahto on luonnolliselle ihmiselle vastenmielinen. Siksi me mieluummin noudattaisimme omaa tahtoamme. Mutta joka alistuu Jumalan tahdon alle, tuntuipa ratkaisun tekeminen kuinka vaikealta tahansa, hän pääsee myös iloitsemaan oikealla tavalla. —

Jumala rakastaa kyllä jokaista langennutta ihmistä, mutta on eri asia olla tämän etsivän rakkauden kohteena ja “pysyä hänen rakkaudessaan”, niin kuin Jeesus sanoo. Ken Jumalan sanan alle alistuu, hän pääsee myös sisäisesti kokemaan Jumalan rakkauden ihmeitä. Jumalan läheisyyden tunto kannattaa häntä. Ja silloinkin, kun kristitty saa tällä tiellä kantaa ristiä, hän on iloinen, vaikka murhe painaisi mieltä, sillä tällä tavalla hän pysyy Jeesuksen rakkaudessa. Tämän suurin aarre lohduttaa ja virvoittaa häntä salatulla tavalla.

Rukous

Taivaallinen Isä.
Kiitos laupeudestasi.
Sinä pelastit minut
uudestisyntymisen peson
ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta.
Kuitenkin minä olen tehnyt syntiä.
Olen rikkonut kasteeni liiton.
Siksi rukoilen:
anna syntini anteeksi
ja anna minulle Pyhän Henkesi armo,
että kavahtaisin kaikkea,
mikä vastustaa hyvää ja armollista tahtoasi.
Auta minua muistamaan,
että sinä olet erottanut minut perkeleestä
ja kaikista hänen petoksistaan ja juonistaan.
Anna kasteeni lohduttaa minua.
Olethan ottanut minut lapseksesi
ja iankaikkisen elämän perilliseksi.
Herrani ja Vapahtajani,
Jeesuksen Kristuksen kautta.

Aamen


Julkaistu 15.5.2020