Päivän sana 13.5.2020

1. Kun. 17:1

Tämän päivän sana on F.W. Krummaacherin hengellisestä klassikkokirjasta, Elia Tisbeläinen. Oy Länsi-Suomi, Rauma 1982. Rukous on lyhentäen lainattu kirjasta Martti Luther. Rukouksia. Kirjapaja 1983.

Raamatunkohta

Tisbeläinen Elia, Eräs Gileadiin asettuneita siirtolaisia, sanoi Ahabille: “Niin totta kuin Herra, Israelin Jumala, elää, jonka edessä minä seison: näinä vuosina ei tule kastetta eikä sadetta muutoin kuin minun sanani kautta." (1.Kun. 17:1)

Sananselitys

Profeettamme nimi on Elia.

Sanoissa ja töissä hän osoitti kantavansa tätä nimeä arvokkaalla tavalla. Hän oli ihminen, niinkuin sinä ja minä, ei mitään itsessään, ja kuitenkin oli Jumalan väkevyys hänessä. Hän ei mitään voinut, ja kuitenkin hän toimitti Kaikkivallan töitä. Hän oli tomussa matelija ja kuitenkin hän otti osaa Jumalan hallintaan kuin kuningas, jolla oli voima avata ja sulkea pilvet, käskeä kuolleittein nousta elämään ja elävien raueta tyhjäksi sekä tuomita Jumalan vihollisia.

Syystä olkoon hänen nimensä Elia, “Jumala antaa minulle voiman”. Ei, eipä niin, vaan, “Jumala on voimani”. Eihän ole sama — jos joku sanoo, “Jumala pitää kilpensä edessäni”, tai jos hän joku rohkenee kerskata, “Jumala on kilpeni”. Jos Jumala pitää kilpensä edessäni, niin ei mikään voi katkaista hiustakaan minulta, ja se onnettomuus, jota pelkään, ei kohtaa minua. Mutta jos Jumala on kilpeni, astun pelkäämättä rajuimpaan ilmaan, niinkuin olisi ilma tyyni ja taivas sininen, minä iloitsen Jumalassa keskellä ahdistustani, aivan niinkuin en olisikaan ahdistuksessa.

Rukous

Rakas Herrani, Jeesus.
Sinä olet sanonut:
Anokaa, niin teille annetaan;
etsikää, niin te löydätte;
kolkuttakaa, niin teille avataan.
Herra!
Anna minulle, mitä pyydän.
En pyydä kultaa enkä hopeaa,
vaan vahvaa, horjumatonta uskoa.
Anna minun löytää se, mitä etsin.
En etsi maailman iloa,
vaan lohdutusta sinun pyhästä Sanastasi.
Avaa minulle, kun kolkutan.
En kaipaa sitä, mitä maailma pitää arvokkaana.
Anna minulle Pyhä Henkesi.
Hän voi valaista sydämeni,
vahvistaa ja lohduttaa minua hädässäni,
ja varjella minut oikeassa uskossa
elämäni loppuun asti.

Aamen.


Julkaistu 13.5.2020