Päivän sana 30.3.2020

Esra 1:1

Tämän päivän sana on lyhentäen lainattu Lähetyshiippakunnan julkaisemasta hartauskirjasta “Sano vain sana. Vuosi Jeesuksen kanssa.”

Raamatunkohta

“Kooreksen, Persian kuninkaan, ensimmäisenä hallitusvuotena herätti Herra, että täyttyisi se sana, jonka hän on puhunut Jeremian suun kautta, Kooreksen, Persian kuninkaan hengen." (Esra 1:1)

Sananselitys

Kun maailma ympärillämme kuohuu ja omassa elämässäsi on vaikeaa, saat lohduttautua tiedolla Jumalan kaitselmuksesta. Kaikivaltiaalla Jumalalla on suunnitelma maailman kansoja varten. Joskus näyttää siltä, että maailma seilaa Titanicin tavoin kohti tuhoaan. Toiset alkavat elää kuin viimeistä päivää. Toiset kääntyvät katumuksessa ja rukouksessa Jumalan puoleen etsien lohdutusta ja johdatusta Raamatun lupauksista. Vaikeina aikoina kristittyjen tulee pitäytyä entistä lujemmin Jumalaan ja kehottaa muita toimimaan samoin. Tarvittaessa Jumala kurittaa kokonaisia kansoja niiden parhaaksi, jotta ne tulisivat osallisiksi hänen pyhyydestään (Hebr. 12:10). Jumala näet tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden (1.Tim. 2:4) Lupauksensa mukaan Jumala palautti kansansa jäännöksen Babylonian pakkosiirtolaisuudesta omaan maahansa. Pakkosiirtolaisuuden ja sittemmin koittaneen Jerusalemin jälleenrakennuksen aika ei ollut helppo. Vuodatettiin paljon kyyneliä. Kuitenkin Jumala vaikutti kansansa vaiheissa tavalla, joka koitui myöhemmin siunaukseksi koko maailmalle.

Rukous

Iankaikkinen, vanhurskas Jumala ja Herra!
Sinun edessäsi me särjetyin sydämin tunnustamme syntimme.
Me olemme kyllä ansainneet sen vaivan,
jonka nyt, kovan tartuttavan kulkutaudin kautta annat meitä kohdata. Me olemme pahoilla teoillamme vetäneet rangaistuksen päällemme. Mutta me avuksi huudamme sinua: Ole meille armollinen.
Säästä meitä laupias Herra Jumala.
Älä rankaise meitä ansiomme mukaan,
äläkä kosta meille pahojen tekojemme mukaan.
Päästä meidät siitä vaivasta, joka meille nyt saattaa kauhistusta ja surua. Auta meitä laupeutesi tähden.
Mutta jos sinun pyhä tahtosi on toisin, niin se tapahtukoon,
ja anna meille kärsivällisyyttäsi kantamaan kuritustasi.
Me annamme itsemme sinun käsiisi,
sillä sinun laupeutesi on suuri.
Sinä olet meidän Isämme ja Lunastajamme.
Ikiajoista se on sinun nimesi.
Anna meille Pyhän Henkesi armo,
ettei kuolema eikä elämä erota meitä sinun rakkaudestasi,
joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
Aamen.

Tämän päivän rukous on vanha kirkkorukous, jota käytettiin Sakkeuksen luterilaisen seurakunnan 5. paastonajan sunnuntain sanajumalanpalveluksessa.


Julkaistu 30.3.2020