Päivän sana 27.3.2020

1. Moos. 22:18

Tämän päivän sana on (kielellisesti muokaten lainattu) Martti Lutherin teoksista kootusta hartauskirjasta “Matkaevästä”.

Raamatunkohta

“Sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä."(1. Moos. 22:18)

Sananselitys

Näitä Jumalan sanoja ylistävät apostoli Paavali ja kaikki profeetat. Syytä onkin. Näillä sanoilla ovat Aabraham ja kaikki hänen jälkeläisensä tulleet pelastetuiksi ja autuaiksi. Niiden kautta on meidänkin autuaiksi tuleminen. Kristus on niihin suljettu ja niillä tunnistettu koko maailman Vapahtajaksi.

Tämä on se “Aabhamin helma”, johon kaikki ennen Kristuksen syntymää autuaiksi tulleet ovat kotiutuneet. Ilman näitä sanoja ei kukaan ole autuaaksi tullut, vaikka olisikin tehnyt kaikki hyvät työt.

Näistä sanoista me näemme, että vanhan liiton isillä ja profeetoilla on ollut sama usko ja sama evankeliumi kuin meillä, niin kuin Paavali sanoo (1.Kor.10:1). Jumalan valassa ja Aabrahamin helmassa he kaikki ovat pysyneet vahvalla uskolla ja niin tulleet pelastetuiksi; sillä erotuksella, että he ovat uskoneet tulevaan ja luvattuun siemeneen, me taas ilmoitettuun ja annettuun siemeneen. Lupaus on kuitenkin sama ja vakava, sama on usko, sama henki, sama Kristus, sama Herra eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Rukous

Minä kiitän sinua, taivaallinen Isäni,
Jeesuksen Kristuksen, sinun rakkaan Poikasi kautta,
että olet minut menneenä yötä varjellut
kaikesta vahingosta ja vaarasta.
Rukoilen sinua, että varjelisit minua tänäkin päivänä
synneistä ja kaikesta pahasta,
niin että minun elämäni ja kaikki työni olisivat sinulle mieluiset.
Minä jätän itseni, ruumiini ja sieluni ja kaikki, mitä minulla on,
sinun käsiisi.
Sinun pyhä enkelisi olkoon minun kanssani, ettei paha vihollinen saisi mitään valtaa minuun.
Aamen.


Julkaistu 27.3.2020